Merkel: Barbár háború zajlik Ukrajnában

háború
2022 június 02., 04:47
comments 4

Szolidaritását fejezte ki Ukrajna felé Angela Merkel korábbi német kancellár, aki „barbárnak” nevezte az Oroszország által indított háborút.

Merkel egy szakszervezeti elnök búcsúünnepségén beszélt erről, miután többször kritizálták a nyilvánosságban, amiért nem állt ki elég határozottan az ügyben. Februárban, a háború kezdetekor ugyan kiadott egy közleményt, miszerint nincs mentség ilyen szintű nemzetközi jogsértésre, de azóta egyszer sem nyilvánított véleményt.

Putyin és Merkel 2017-ben a G20 csúcstalálkozón.
photo_camera Putyin és Merkel 2017-ben Fotó: MALTE OSSOWSKI/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

Most azt mondta, nem akar a partvonalról tanácsokat osztogatni, de támogatja a német kormány erőfeszítéseit, hogy véget vessenek a háborúnak.

A volt kancellár jó barátja, Ulrich Matthes korábban a Stern magazinban védte meg Merkelt, mondván, igenis aggasztják az események, de nem akar túlságosan bevonódni, és valamiféle második számú kormányfővé válni. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.