Sátáni tekintetű albínó teknős született Svájcban

ÁLLAT
2022 június 03., 17:11
comments 2

Nagyon ritka galápagosi óriásteknőst mutattak be pénteken egy svájci állatkertben, ami ráadásul albínó is. A múlt hónapban két óriásteknős született a Lausanne-hoz közeli Servion állatkertjében, ahol egy olyan program zajlik, ami a veszélyeztetett állatokat igyekszik megmenteni.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Az egyik teknős fekete lett, akárcsak a szülei, de a másik teljesen világos. Eddig a nemét sem lehetett meghatározni. Az állatkert közleménye szerint eddig sosem született még albínó galápagosi óriásteknős fogságban, de a természetben sem sikerült hasonlót megfigyelni.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A teknősök szülei 30 évesek, és csak most lettek ivarérettek. A ritka színárnyalaton kívül ennél a fajnál azért is szenzáció teknősük születése, mert a párzásoknál a sikeres megtermékenyítések aránya 2-3 százalék körül mozog. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.