Mariah Carey-t karácsonyi slágere szerzői jogai miatt perlik

ZENE
2022 június 04., 09:58
comments 2

Andy Stone azt állítja, öt évvel korábban írt egy ugyanilyen című dalt, szerinte Mariah Carey azt vette alapul az 1994-es All I Want For Christmas is You-ban.

A két dalban mindössze a cím azonos, zeneileg semmi közük egymáshoz, de Stone szerint Carey „zavart okozott” dalával és nem kérte az engedélyét.

Az énekesnő egyelőre nem reagált az ügyben.

link Forrás

A MAriah Carey-féle All I Want for Christmas is You minden idők egyik legismertebb és leginkább agyonjátszott karácsonyi slágere, a dalt már több mint egymilliárdszor streamelték Spotify-on, megjelenése óta a dal több mint 60 millió dollárt hozott Carey-nek.

Stone, aki Vince Vance néven játszik a Vince Vance and the Valiants zenekarral, 20 millió dollár kártérítést követel. Az nem derült ki, hogy miért csak most, 28 évvel a dal megjelenésre után jutott eszébe perelni.

Az Egyesült Államok szerzői jogi hivatala egyébként 177 dalt jegyez All I Want for Christmas is You címmel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.