Németh Szilárd szerint a háború haszonélvezői mellett Budapestnek is be kell fizetnie a rezsivédelmi alapba

POLITIKA
2022 június 06., 06:08
comments 18

Miután a kormány bejelentette, hogy a cégek mellett az önkormányzatokat is kilépteti a rezsicsökkentésből, Karácsony Gergely aggódni kezdett, hogy a kisvállalkozások és az önkormányzatok képesek lesznek-e kigazdálkodni ennek hatásait a járvány és a háború következményei miatt. A főpolgármester szerint brutális megszorításról van szó.

Németh Szilárd befűt
photo_camera Németh Szilárd befűt Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Vasárnap este a rezsibiztosi szerepkörébe visszapottyant Németh Szilárd egy gyurcsányozással, multizással és brüsszelezéssel teletűzdel közleményben reagált, amiben a kormány lépését a fenti lépést a brutális energiaáremelésekel indokolta:

„Ezért hoztuk létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít. Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.