A Walmart leveszi a polcairól a thaiföldi kókusztejet, mert majomrabszolgák szedték hozzá a kókuszt

ÁLLAT
2022 június 07., 17:54

A Costco, a Target és a Kroger után a Walmart sem árulja tovább a Chaokoh márkájú kókusztejet. Az ital olyan thaiföldi beszállítótól érkezett, amelyet azzal vádolnak, hogy majmokat használt a kókuszszürethez.

A PETA aktivistái tavaly a Kroger Ralphs nevű boltja előtt tüntettek emiatt.
photo_camera A PETA aktivistái tavaly a Kroger Ralphs nevű boltja előtt tüntettek emiatt. Fotó: Ronen Tivony/Ronen Tivony/Sipa USA via Reuter

A PETA 2019 óta folyamatosan követelete az áruháznál, hogy vegye le a polcokról ezt a terméket, mert vizsgálatuk szerint ahhoz a kókuszt láncra vert majmokkal szedették le. Az állatvédők több mint 86 ezer emailt küldtek az elmúlt három évben a Walmart vezetésének.

A PETA videót is készített korábban a majom-kényszermunkáról :

(Axios)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.