11 milliárdos forgalom mellett 6 milliárdos osztalék tömeges covidszűrésből

járvány
2022 június 08., 13:22
comments 8

Eddig is lehetett sejteni, hogy jó üzlet volt 2021-ben a covidszűrés, hiszen sok új cégnek lett ez a profilja. Ezek egyike a Whitelab Service Kft. (korábban C19 Kft.), amely Budapesten és több vidéki nagyvárosban is működtet a koronavírus kimutatása céljából PCR- és antigéngyorsteszt elvégzésére mintavételi pontokat. Egészen elképesztő mutatókat produkált a társaság 2021-ben:

„A koronavírus második és harmadik hullámában a tömeges fertőzések miatt ugrásszerűen megnövekedett az igény a tesztek iránt, azonban a hatósági, ingyenesen elérhető tesztek száma országszerte korlátozott. Bizonyos élethelyzetekben nincs is lehetőség a hatósági teszt igénylésére – például más háztartásban élő kontaktszemélyként, családlátogatáskor, utazás vagy üzleti találkozó előtt –, mégis fontos, hogy ezekben az esetekben is tisztában legyünk egészségi állapotunkkal” - ír magáról a Whitelab. Konkrétan Budapest 9 forgalmas pontján és további 20 vidéki nagyvárosban működtetnek mintavételi pontokat.

Szijjártó Péter koronavírusra tesztelik, ekkor még negatív lett az eredmény, de a külügyminiszter azóta megbetegedett.
photo_camera Szijjártó Péter koronavírusra tesztelik, ekkor még negatív lett az eredmény, de a külügyminiszter később megbetegedett Fotó: Szijjártó Péter/Facebook/Borsos Mátyás/KKM

A tulajdonosok pedig: a Hégely Holding Kft. és a Drem Innovációs és Tanácsadó Kft. Előbbi többségi tulajdonosa Hégely Sándor békéscsabai vállalkozó, ő a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és szervezője. A kisebbségi tulajdonosa az i-Cell Mobilsoft Zrt.: ez egy tőkeerős cég, hiszen tavaly is 22 milliárd forintos forgalommal zárt. Emőri Gábor milliárdos üzletemberhez köthető a cégcsoport, amely például az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert is fejlesztette.

A Drem Kft. a szakmát képviselheti a Whitelab Kft. tulajdonosai között, hiszen Pomozi István számos egyéb egészségügyi cégben is érdekelt, például az ország egyik legnagyobb laborkapacitással rendelkező vállalkozása, a szegedi Avidin is részben hozzá tartozik, amely 2020-ban és 2021-ben 4 milliárd feletti forgalommal 1 milliárd közeli profitot termelt.

Nagyon változó, hogy egy nap hány teszt készült tavaly az országban, de a napi 40-60 ezer sem volt ritka. Összesen több millió mintavétel történt a koronavírus-járvány kezdete óta. Arról lapunk is írt már, hogy 2 év alatt 2 milliárd forint nyereség képződött egy hévízi fideszes képviselő magánegészségügyi cégében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.