Két nap alatt hatmillió forintot gyűjtött Hadházy Ákos

POLITIKA
2022 június 09., 14:00
comments 7

Hatmillió forintot adtak össze követői Hadházy Ákos független képviselőnek, aki kedden kezdett gyűjtésbe, mert Kövér László házelnök még mindig nem engedte, hogy letegye a parlamenti esküt. Ennek híján nem kapja meg a képviselőknek járó pénzt sem.

Hadházy azt írja, az adományokból nyár végéig tudja fizetni a stábját. „Ez a siker is azt mutatja, hogy egyrészt van igény a munkánkra, másrészt sokan értik, miért is fontos anyagilag is az emberekre támaszkodni: ha ugyanis nem függünk a rendszertől, nem tudnak minket a pénzcsappal zsarolni! Ez lehet, sőt ez kell legyen az új ellenzéki politika egyik alapvetése!”

photo_camera Hadházy Ákos Fotó: botost/444.hu

Hadházy nem ment el a parlament alakuló ülésére, ezzel akarta jelezni, hogy nem tartja tisztességesnek a választásokat. Előre közölte, hogy később sem fog részt venni a „parlamenti színházban”, inkább azon kívül fogja ellátni képviselői feladatait.

Kövér László egy hónapja azt mondta az állami rádióban: Hadházy leteheti majd az esküt, de még nem tudja, mikor. „Méltatlannak tartom, hogy ennek az embernek a személyes problémái egyáltalán szóba jönnek. És hogy bárkinek foglalkoznia kelljen vele.” A házelnök úgy beszélt a témáról, hogy egyszer sem mondta ki Hadházy nevét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.