Matolcsy Ádám köre is szépen berendezkedett Tihanyban

balaton
2022 június 09., 04:04
comments 18

Helyreigazítás A 444.hu internetes hírportálon 2022. június 9. napján megjelent „Matolcsy Ádám barátai is szépen berendezkedtek Tihanyban" című cikkben, és az abban szereplő azonos című Youtube.com videómegosztóra feltöltött videóban valótlanul állítottuk, illetve azt a hamis látszatot keltettük, hogy Somlai Bálint jogszerűtlenül, a szükséges engedélyek beszerzése nélkül építkezik a Tihanyi-félszigeten, illetve, hogy a Somlai Bálint tulajdonában álló ingatlanon épülő épület hivatalosan gazdasági épületnek, az ahhoz tartozó medence pedig esővíztározónak minősül. A valóság ezzel szemben az, hogy a Somlai Bálint tulajdonában álló és a Tihanyi-félszigeten elhelyezkedő ingatlan tekintetében Somlai Bálint az építkezés során minden esetben az irányadó jogszabályok betartásával járt el. Továbbá az érintett ingatlanon épülő felépítmény nem minősül gazdasági épületnek, illetve a medence sem minősül esővíztározónak."


Hiába szabott ki örökségvédelmi bírságot és tiltotta meg az „építőipari kivitelezési tevékenységet” a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi telkén, az építkezés zavartalanul folytatódik. Somlai Bálint villája már kész is van a Kopasz-hegyen, csak az óriási vaskaput kell befejezni. A szemben lévő telken Optimus-közeli tulajdonos bontotta le a korábban ott álló házat.

Februárban írtuk meg, hogy elbontották Rogán Cecília nyaralóját a csodálatos panorámát kínáló Óváron, a telken pedig építkezés indult. Cikkünk megjelenése után Hadházy Ákos független képviselő több hatóságot is megkeresett, hogy megtudja, jogszerűek-e a munkálatok. Április végén a kormányhivataltól kapott egy válaszféleséget, de abból nem derült ki egyértelműen, hogy pontosan milyen engedély nélküli tevékenységeket folytattak.

Bár óriási mobilfalakkal próbálják takarni az építkezést az utcáról leselkedők elől, annyi mégis látszik, hogy a ház épül, ottjártunkkor is dolgoztak rajta. A telken korábban egy tihanyi látképbe szépen besimuló, helyes kis nyaraló állt, nem tudni, hogy Rogán Antal volt felesége miért döntött a bontás mellett.

Gond nélkül folytatódik az építkezés Rogán Cecília tihanyi telkén.
photo_camera Gond nélkül folytatódik az építkezés Rogán Cecília tihanyi telkén Fotó: Németh Dániel/444.hu

Alig egy utcával lejjebb, nem messze Rogán Cecília házától másik építkezés indult. A telek tulajdonosa ifj. Szemerey Lóránd és a felesége.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.