Megépült az első közúti híd Oroszország és Kína között

külföld
2022 június 10., 9:33
comments 12

Pénteken elindították a teherforgalmat Oroszország és Kína között az Amur folyón átívelő első közúti hídon, Blagovescsenszk és Hejhe között. A híd építése 2016-ban kezdődött. Vitalij Szaveljev orosz közlekedési miniszter szerint a híd kevesebb mint harmadára csökkenti a szomszédos régiók számára a szállítási útvonalat és ösztönzi a közös beruházási projektek fejlesztését. Hu Csun-hua, a kínai államtanács miniszterelnök-helyettese szerint a híd megnyitása a két ország készségét mutatja a teljeskörű együttműködés elmélyítésére.

Az 1080 méter hosszú hidat egy orosz-kínai koncessziós társaság építette Amur megye és Hejlungcsiang tartomány kormányának részvételével. Szakértők szerint a befektetés 16 év alatt fog megtérülni.

Az orosz Amur megye sajtószolgálata szerint a hídon naponta több mint 600 teherautó haladhat majd át, és a jövőben évente akár 4 millió tonna áru és 2 millió utas forgalmát is képesek lesznek kezelni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt