Negyedével drágulhatnak a fürdőbelépők idén nyáron

gazdaság
2022 június 10., 19:51
comments 4

Kiugróan, húsz-huszonöt százalékkal drágul a strandolás országszerte, ami körülbelül ezer forint írja az RTL. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek a koronavírus miatt. Most, hogy engedi a kormány, szinte mindenhol drágulás jön, aminek oka az energiaár-robbanás és a bérköltségek emelkedése.

Budapesten múlt szerdán emelték az árakat, belépők 8,7 , a bérletek 10-14 százalékkal drágultak a népszerű strandokon. A Paskál fürdőbe a hétvégi napokon több mint 10 ezer forintért mehet be egy 4 tagú család, ez 900 forinttal több, mint eddig. A történelmi fürdőkbe - amelyeket többnyire külföldiek látogatnak - 20 százalékkal magasabb áron lehet bejutni. A Gellértbe például már 7600 forint egyetlen felnőtt belépő, de ebben benne van szekrényhasználat is.

A magánvállalkozásoknak a járvány alatt nem volt tiltva az áremelés, nagy részük korábban megtette ezt. Egy mosonmagyaróvári fürdőben már márciusban 10 százalékkal drágultak a jegyek, de ez még nem elég a fürdő életben tartásához, még többet kell emelniük.

A Fürdőszövetség szerint nincs kivétel, ahol nem az elmúlt 10 napban emeltek, ott majd a következő napokban fognak. A várt 5-10 százalékos drágulás helyett jóval többel, 20-25 százalékkal kell számolni.

A nyíltvízi fürdők esetében visszafogottabb, de Balatonon júliusig átlagosan így is tíz-tizenöt százalékkal emelkedhet a strandbelépők ára tavalyhoz képest.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.