Bár a Dunántúlon rengeteget esett a napokban, keleten még mindig komoly az aszály

mezőgazdaság
2022 június 11., 14:16
comments 1

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta: a légkörben zajló folyamatok, a lokálisan lezúduló nagy csapadék teljesen normális az év ezen szakában.

Az elmúlt 10 napban főleg a Dunántúlon, annak is főleg az északnyugati felén esett néhol több mint 100 mm-nyi eső.

A keleti országrészben viszont az elmúlt napokban sem esett sok eső. A délkeleti részen hiányzik a legtöbb csapadék.

Leégett nádas egy termőföld szélén Földes közelében 2019. április 4-én.
photo_camera Leégett nádas egy termőföld szélén Földes közelében 2019. április 4-én. Illusztráció: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A keleti részeken nagy területen nagyfokú aszály van, ami csak tovább fokozódott az elmúlt időszakban. Az előrejelzések szerint a folytatásban sem várható sok csapadék a térségben, maximum egy-egy futó zápor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.