Nem sikerült bontót találni a Csányi-Garancsi-Hernádi trió tihanyi gigaberuházásához

gazdaság
2022 június 11., 11:31

Csányi Sándor OTP-vezér, Garancsi István nagyvállalkozó és Hernádi Zsolt Mol-vezér közös cége luxushotelt csinálna az egykori pártüdülőből Tihanyban, de az építkezést megelőző bontási munkálatokra kiírt közbeszerzés eredménytelen lett, így bizonytalan ideig csúszik a beruházás.

a száznyolcvan napos ajánlati kötöttség lejártát követően az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető ajánlattevő nem tartotta fenn ajánlatát

- derül ki a Közbeszerzési Értesítőből az eredménytelenség oka.

A CDHT Hotel Projekt Kft. még tavaly októberben írta ki a közbeszerzést a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel megvalósításához szükséges bontási munkára, 10 cég jelentkezett is, de a nyertes cég ezek szerint valamiért visszavonta az ajánlatát.

Csányi Sándor és Hernádi Zsolt nevéhez is kötődik egy-egy alapítvány.
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az mfor.hu írta meg, hogy a Csányi-Hernádi-Garancsi trió cége összesen 11,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a szállodára az állami Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az állami támogatás mellé méretes beruházási hitelt is felvettek.

A Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary-cégcsoport birtokába. A kastély több mint 10 éve üresen áll, de a végső cél egy körülbelül 100-150 szobás komplexum lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.