Ember, méghozzá Ricky Lightfoot győzött az emberek vs. lovak terepfutó versenyen Walesben

külföld
2022 június 12., 16:16
comments 11

1980 óta rendezik meg Walesben a 36 kilométer hosszú Ember a ló ellen névre keresztelt terepfutóversenyt, ahol lovak és lovasok versenyeznek emberekkel, és mindössze harmadszor fordult elő, hogy ember győzzön. Ezúttal a beszédes nevű Ricky Lightfoot futott be elsőnek a célba a walesi Powys megyében megrendezett versenyen, 3500 fontot nyerve ezzel.

A BBC beszámolója szerint a versenyen 1000 ember és 50 lovas indult, és a profi terepfutó Lightfoot 2:22:23-as idővel végzett az élen. A versenyigazgató Mike Thomas elmondása szerint a cumbriai Lightfoot könnyedén győzte le a lovakat a szombati versenyen, az elsőként beérkező lóra és lovasára több mint két percet vert rá.

Egy évekkel ezelőtti versenyen készül felvétel
photo_camera Egy évekkel ezelőtti versenyen készül felvétel Fotó: Roger Kidd

A verseny történetében először 2004-ben, majd még egyszer, 2007-ben győzött emberi induló. Az elmúlt két évben nem rendeztek viadalt a járvány miatt. A versenyzők aszfaltos szakasszal kezdenek, de később erdei ösvényeken és lápos szakaszokon is kell fussanak.

Az elvihető nyeremény 500 fontról indul, és évente növekszik 500 fonttal, az alapján, hogy hány éve sikerült utoljára embernek nyernie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.