Ha kell, akkor az amerikaiak 5-10-20 éven át is készek önteni a fegyvereket Ukrajnába

háború
2022 június 14., 04:19
comments 19

Az amerikai védelmi minisztérium hosszú távú terveket sző az Ukrajnának nyújtandó segítség tárgyában. Kathleen Hicks védelmiminiszter-helyettes egy interjúban elmondta, biztos benne, hogy Ukrajna túl fogja élni az orosz agressziót.

„Azt hiszem, nagy biztonsággal kijelenthetjük: lesz olyan ország ezután is, amelynek Ukrajna lesz a neve – mondta. – Szuverén ország lesz, olyan hadsereggel, amelynek meg kell őt védenie. Ha előretekintünk, már azon gondolkodunk, hogy milyen képességekre lesz szükségük az ukránoknak ahhoz, hogy hosszú távon is megvédjék magukat” – folytatta.

photo_camera Kathleen Hicks védelmiminiszter-helyettes közvetlenül Joe Biden amerikai elnök bal vállal mögött tekinthető meg Fotó: STRINGER/Sputnik via AFP

Az Egyesült Államok politikai vezetése két hete jelentette be, hogy 700 millió dolláros új fegyvercsomagja keretében nagy hatótávolságú tüzérségi rendszerek, helikopterek és egyéb nehézfegyverzet szállítását kezdi meg Ukrajnába. Hicks most a Defens One összefoglalója szerint azt mondta, a Pentagon 5-10-20 éven át is kész ellátni fegyverekkel az országot, ha ez szükségesnek bizonyul.

„Úgy gondolom, fel vagyunk erre készülve – fogalmazott a miniszterhelyettes –, de így vannak ezzel a barátaink és a szövetségeseink is. Most együtt dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a megfelelő utakat, amelyeken tovább kell haladnunk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.