Az évtized végére 43 százalékkal csökkenti Ausztrália az üvegházhatású gázok kibocsátását

külföld
június 16., 13:08

Ausztrália új kormánya csütörtökön bejelentette, hogy 2030-ig 43 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Anthony Albanese miniszterelnök elmondta, hogy az új célkitűzés törvénybe iktatását célzó jogszabályokat az új parlament elé terjesztik, ami július 26-án ül össze először. A cél azonban nem függ a parlament jóváhagyásától.

A miniszterelnök szerint az előző kormány kilencéves kormányzása alatt az ausztrál energiaágazatba történő beruházásokat hátráltatta, hogy a kormány nem tudott megállapodni az éghajlat-politikáról, ráadásul csak 26-28 százalékkal csökkentették volna a kibocsátást a 2005-ös szinthez képest.

Ausztrália a világ egyik legnagyobb szén- és cseppfolyósított földgáz-exportőre, ami politikailag is kényes kérdéssé teszi a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentését.

2030-ig szóló kötelezettségvállalásra azt követően került sor, hogy Ausztrália lakosságának nagy része szembesült részben az orosz-ukrán háborúnak köszönhető magas áram- és gázárakkal. (AP News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt