Letartóztattak egy férfit, aki bántalmazta és szexuális cselekményre kényszerítette volt barátnőjét

bűnügy
2022 június 16., 14:57

Békülést színlelve kért találkozót a volt barátnőjétől egy férfi, majd akarata ellenére szexuális cselekményre kényszerítette. A gyanúsított ellen szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást, a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását, derül ki a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből.

A gyanúsított június 13-ra találkozót kért a volt barátnőjétől. Arra hivatkozott, hogy rendezni szeretné a kapcsolatukat. A nő beleegyezett a találkozóba. Amikor a felek megjelentek egy ingatlan előtt, a nő közölte, hogy az udvarra bemegy, de a házba már nem. Végül a férfi beterelte a lakásrészbe, ahol testileg közeledett a nő felé, és azt kérte tőle, béküljenek ki. Amikor a nő visszautasította a közeledést, a férfi egy ágyra lökte őt, letépte a ruháit, majd szexuális cselekményre kényszerítette.

Amikor a nő távozni akart, a férfi megütötte. A nő elesett és megsérült. Nem sokkal később a férfi tovább bántalmazta a sértettet, nem hagyta neki, hogy távozzon. Kiabált vele, majd ismét szexuális cselekményre kényszerítette. A nő békülékeny hangnemet imitálva újabb találkozót ígért a gyanúsítottnak, így sikerült elmenekülnie a lakásból. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság szerint a férfi letartóztatása indokolt, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és az újabb bűncselekmény elkövetésének kockázata.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője viszont fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.