Nem engedték be Lil Wayne-t Angliába

fesztivál
2022 június 16., 12:47

Nem engedték be Lil Wayne amerikai rappert Angliába, ahol a Strawberreis and Creem fesztiválon lépett volna fel. A fesztivál szervezői bejelentették, hogy rajtuk kívül álló okok miatt nagyon sajnálják, de Lil Wayne nem tud fellépni a fesztiválon.

Az Egyesült Királyság határőrizeti hatósága állítólag a büntetett előélete miatt utasította el a 39 éves zenész vízumkérelmét. A brit belügyminisztérium közölte: akit egy év vagy annál hosszabb szabadságvesztésre ítéltek, annak elutasítják a vízumkérelmét.

Lil Wayne február 19-én Clevelandben.
photo_camera Lil Wayne február 19-én Clevelandben. Fotó: Jesse D. Garrabrant/NBAE/Getty Images via AFP

2010-ben a rapper – akinek az igazi neve Dwayne Carter – egyéves börtönbüntetést kapott, miután fegyverbirtoklás ügyében bűnösnek vallotta magát. A vád azzal kapcsolatos, hogy 2007-ben letartóztatták, mert fegyvert találtak a turnébuszában.
2009 decemberében Miamiban fegyverre és töltényekre bukkantak nála egy magánrepülőgép átkutatásakor, és akár 10 év börtönre is ítélhették volna, de az utolsó munkanapján Donald Trump amerikai elnök kegyelmet adott neki.

A cambridge-i Childerley Orchardban 2014 óta tartják évente a 3 napos fesztivált. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.