Olimpiát rendezne Magyarországon a Mi Hazánk

június 16., csütörtök 13:28
19

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését, jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke és országgyűlési képviselője.

Novák azt mondta, hogy lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete, „megérdemlünk most már mi is egy ötkarikás játékot."

Arról is beszélt, hogy szemben a téli ötkarikás játékokkal, a nyári olimpiák - az infrastrukturális beruházások haszna mellett - hosszú távon fellendítik a rendező régió gazdaságát és idegenforgalmát, valamint jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és - a tömegsport fellendítésén keresztül - a társadalom egészségi állapotára is. Azt is mondta, hogy az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll.

A párt a tervezés és a beruházás során is bevonná a civil szervezeteket és a politikai pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a „csúcsra járatott korrupció" visszaszorítását.

Novák a kormányt és az ellenzéki oldalt is arra szólította fel, hogy nyilatkozzanak, milyen feltételek mellett támogatnák, hogy az ország megpályázza a nyári játékok megrendezését. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt