Megsértette Dánia felségvizeit egy orosz hadihajó

külföld
2022 június 17., 18:58
comments 2

Péntek reggel kétszer is engedély nélkül hajózott dán felségterületen a Balti-tengernél egy orosz hadihajó - közölte a dán hadsereg.

Az orosz korvett Christiansoe sziget közelében hatolt be Dánia vizeire. Csak azután tűnt el, hogy a dán haditengerészet rádión át figyelmeztette.

Jeppe Kofod dán külügyminiszter bekérette a koppenhágai orosz nagykövetet, és jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartják a történteket. A külügyminiszter provokációnak nevezte a korvett behatolását. Az Ukrajna elleni orosz háború február végi kezdete óta Dánia és Svédország is jelezte, hogy orosz repülőgépek megsértették nemzeti légterüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.