Tízből hat magyar azt mondja, fegyvert fogna, ha megtámadnák az országot

társadalom
június 18., 8:46
comments 54

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, minden második (51 százalék) megkérdezett inkább harcolna a hazájáért, derül ki a Publicus Intézet május végi, 1004 fős országos reprezentatív közvéleménykutatásából.

Ha Magyarországot támadnák meg, tízből hatan mondják, hogy harcolnának, ha viszont Magyarország támadna meg valaki mást, tízből nyolcan nem fognának fegyvert.

photo_camera T-72M1 harckocsi a Magyar Honvédség statikus bemutatóján a Veszprém megyei Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lõtéren 2021. szeptember 29-én Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Háború esetén a fideszesek kétharmada, míg az ellenzéki szavazók 44 százaléka mondja, hogy harcolna. Az aktív státuszúaknál ugyanez 56, a nyugdíjasoknál pedig 40 százalék.

Leginkább még a 18-29 évesek (15 százalék) harcolnának, utánuk következnek a 45-59 év közöttiek (11 százalék) és a 30-44 év közöttiek (10 százalék). A 60 évnél idősebbek 3 százaléka nyilatkozott így.

További részletek a Publicus oldalán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt