A vezérkari főnök szerint a brit hadsereget fel kell készíteni arra, hogy újra Európában harcoljon

június 19., vasárnap 15:30
6

Ugyan Boris Johnson kizárta, hogy az Egyesült Királyság csapatokat küldjön Ukrajna megsegítésére, de a hétvégén már azt mondta: az országnak „hosszú távon” kell támogatást nyújtania.

A brit hadsereg Afganisztánt megjárt katonái a Parlamenthez menetelnek Londonban. Fotó: WIKTOR SZYMANOWICZ/NurPhoto via AFP

Patrick Sanders vezérkari főnök, aki június elején vette át a brit hadsereg parancsnokságát, egy brit lap szerint azt mondta a csapatoknak:

„Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon. Most égető szükség van egy olyan hadsereg összekovácsolására, amely képes a szövetségeseink oldalán harcolni és csatában legyőzni Oroszországot. 1941 óta én vagyok az első vezérkari főnök, aki egy kontinentális hatalommal folytatott európai szárazföldi háború árnyékában veszi át a hadsereg parancsnokságát. Ukrajna Oroszország általi megszállása alátámasztja az alapvető célunkat, az Egyesült Királyság védelmét azáltal, hogy készen állunk a szárazföldi háborúk megvívására és megnyerésére” - mondta. (Via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt