Bombatölcsérekben mossák a ruhát a fojtogató hullaszagban, miközben utcai kivetítőkön tolják nekik az orosz propagandát

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 19., vasárnap 5:05
4

Egy hónap telt el azóta, hogy az Azovsztal üzem utolsó ukrán védői is megadták magukat, és Mariupol városa teljesen orosz kézre került. A háború előtt 500 ezres, nagyrészt orosz anyanyelvűek lakta városban mostanra 90-100 ezer polgári lakos maradt. Akiket a hivatalos orosz álláspont szerint felszabadítottak a náci uralom alól. Bár a városban alig van áram, telefon és internet, a kommunikáció teljesen nem szakadt meg, így sok forrásból lehet képet alkotni arról, hogy mit jelent ez a felszabadulás a helyi civil lakosság számára.

A legfontosabb az információs háború

A várost a hatalomátvétel óta elhagyók egyöntetű beszámolói szerint az új orosz hatalom első intézkedése a halottak eltemetése, a minimális egészségügyi ellátás megteremtése vagy az alapvető közsszolgáltatások visszaállítása helyett az volt, hogy úgynevezett „mobil információs egységek” lepték el a várost. Ezek olyan telekommunikációs eszközökkel megpakolt furgonok vagy teherautók, amikre kívülről nagy méretű képernyőket rögzítettek. A képernyőkön az orosz állami tévé propagandaműsorai futnak folyamatosan.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt