15 embert ölhettek meg az Iszlám Állam alvó sejtjei Szíriában

június 20., hétfő 12:52
1

„Reggel 6:30 körül terrortámadás ért egy civil buszt a Rakka-Homsz autópályán al-Jira térségben" - jelentette a szír rezsim hivatalos hírügynöksége, a SANA. Egy katonai forrásra hivatkozó beszámolójuk némileg ellentmondásos, mert ezután azt írják, hogy a támadásban két civil mellett a hadsereg 11 alkalmazottja vesztette életét, és további két katona megsérült.

(Ez nem az a busz) Fotó: DIDIER BIZET/Hans Lucas via AFP

A brit székhelyű Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja vitatja a SANA jelentését. Szerintük a célpont egy katonai busz volt, civilek pedig nem haltak bele a támadásba. Szerintük legalább tizenöt halálos áldozata volt a támadásnak. Az elmúlt években egy terrortámadásnak sem volt ennyi halálos áldozata.

A támadás mögött a jelek szerint az Iszlám Állam (IS), illetve annak alvó sejtjei állnak. A támadás az IS egykori fellegvárában, az általuk kikiáltott kalifátus általuk kikiáltott fővárosa, Rakka környékén történt.

A támadást még senki sem vállalta fel, és azt sem tudni, hogy konkrétan mivel hajtották végre. (DW)

Frissítés: Az Iszlám Állam közölte, hogy megtámadott egy buszt az észak-szíriai Rakkában. 13-an haltak meg, többségükben kormánykatonák, közölték Telegramon. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt