Ha Ryanair-jegyet akarsz rendelni itthonról, az az üzenet fogad, hogy hazudott a Magyar Nemzet

június 20., hétfő 10:34
26

Nem enyhül a kormány és a Ryanair csetepatéja. Aki jegyet foglalna a fapados cég oldaláróln és Magyarországról megy rá a honlapjukra, az a következő üzenetbe botlik a weboldal tetején:

Az angol nyelvű szöveg magyar fordítása:

Hamis állításokat közölt a Magyar Nemzet - A július 1. után utazó Ryainair-ügyfeleknek kevesebb, mint 3 százaléka döntött az út lemondása mellett

A "bővebben" linkre kattintva a következő, angol nyelvű szöveg fogad:

"A Magyar Nemzet állításai hamisak és nyilvánvaló kitalációk. A július 1. utáni utakra jegyet foglaló Ryanair-utasok kevesebb mint 3 százaléka döntött úgy, hogy él az út lemondásának lehetőségével, a jegy teljes árának visszatérítése mellett. Ezeket a helyeket most újra lefoglalhatják a magyar családok. Több mint 97 százalék döntött úgy, hogy kifizeti Nagy miniszter veszteséges légitársaságokra kivetett hamis és idióta "extraprofit-adóját", ami az olyan magyar családok ezreinek fogja megdrágítani a Magyarországról és Magyarországra történő utazást, akik az olcsó repülés lehetőségével élve tudják látogatni a szerte Európában élő és dolgozó barátaikat és családtagjaikat. Nagy miniszternek bocsánatot kellene kérnie azoktól a magyar családoktól, akik az idióta adója miatt magasabb jegyárat fizethetnek."

A Ryanair ezzel arra a múlt csütörtöki Magyar Nemzet-cikkre reagál, amiben a kormánylap forrás megjelölése nélkül azt állította, hogy

az utasok tömegesen mondják le a Ryanairnél a magyar kormány extraprofitadója miatt visszamenőleg is megemelt jegyárakat. A lap szerint a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát a csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérték az eredeti árat.

Erre válaszul a cég azt reagálta, amit később a weboldalára is kiírt, miszerint a valós arány 3 százalék, vagyis a kormányújságban írtak mindössze egyhuszada.

Ez már nem is az első csörte volt a cég és a kormány között. Miután a brutálisan veszteséges cégre Nagy Márton jegyenként 3900 forintos "extraprofitadót" vetett ki, a Ryanair bejelentette, hogy ennyivel emeli meg minden Magyarországról induló járatának jegyárát, visszamenőleg is. A kormány erre válaszul fogyasztóvédelmi eljárást indított a cég ellen.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója erre egy HVG-nek adott rövid interjúban ötször nevezte idiótának Nagy Mártont.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt