Pikó: Nincs rendőr, aki beállhatna járőrözni a közteresekkel

június 20., hétfő 5:36
8

15 millió forintot szánna arra a józsefvárosi önkormányzat, hogy a rendőrök és a közterület-felügyelők közösen járőrözzenek. A pénzt félretették a költségvetésben, mégsem indulhat el a program, Pikó András polgármester szerint azért, mert nincs elég rendőr.

„Nincs, akit egy ilyen közös járőrözésre be tudnának állítani!”Pikó szerint „ezért a helyzetért nem a rendőrök és nem a rendőri vezetők felelősek. Ők mindig kihozzák a legtöbbet az egyre kevesebből. Ez a kormány és a Fidesz felelőssége, a kormányzásuk alatt jutottunk ide. (...) nem az a gond, hogy ne lenne önkormányzati támogatás - az a gond, hogy nincs jól fizetett rendőr, akivel az önkormányzati támogatást fel tudnák használni. Azért nincs rendőr, mert nem fizetik meg őket”.

Múlt héten derült ki, hogy június első hetében közel 300 rendőr mondott fel országszerte, amint ismét lehetőséget kaptak rá a járványügyi vészhelyzet óta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt