UNICEF: A második világháború óta nem volt annyi menekült gyerek, mint 2021-ben

június 20., hétfő 11:27

Az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének adatai szerint 2021 végéig 36,5 millió kiskorú kényszerült otthona elhagyására.

Az UNICEF becslései szerint az elmúlt 50 évben sosem kellet annyi gyereknek menekülnie erőszakos összecsapások és háborús konfliktusok miatt, mint 2021-ben. Ezt közölték a Menekültek Világnapja alkalmából kiadott jelentésben.

Az UNICEF becslése szerint a menekült gyerekek közül 13,7 millió külföldön, 22,8 millió pedig saját országában keresett menedéket. A szervezet összesítésében nem szerepelnek azok, akiknek a klímaváltozás, a természeti katasztrófák, vagy a 2022-ben kitört ukrajnai háború miatt kellett menekülniük.

Tavaly 2,2 millióval nőtt a menekült gyerekek száma az előző évhez képest. A kiugróan magas szám arra utal, hogy egyre súlyosabbá válnak a hosszan elhúzódó, a lakosságot is jelentősen érintő erőszakos konfliktusok, mint az afganisztáni válság vagy a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Jemenben uralkodó feszültségek, közölte az UNICEF.

Lénárd Lili

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt