Három részre szakad a Kellogg

június 21., kedd 13:10

A Kellogg (K.N) bejelentette, hogy az észak-amerikai gabona- és növényi alapú élelmiszerekkel foglalkozó üzletágának leválasztásával három független vállalatra oszlik.

A cég 1894-ben indult, amikor W. K. Kellogg megalkotta a Corn Flakest, ami mára a reggeli gabonapelyheiről ismert világszerte. A hírre 7 százalékot ugrott a piac előtti kereskedésben.

Illusztráció: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP

Az elmúlt években a cég a nemzetközi gabonaféléket és tésztákat, valamint az észak-amerikai fagyasztottreggeli-üzletágat magában foglaló snackportfólió kiépítésére összpontosított. A divízió nettó árbevétele tavaly 11,4 milliárd dollár volt, ami a teljes árbevétele 80 százalékát tette ki, míg a Kellogg másik két részlege – az egyesült államokbeli, a kanadai és a karibi gabona- és növényi alapú üzletágak – együtt a nettó árbevétel kb. 20 százalékát hozták.

A cég tájékoztatása szerint a három cég nevét később határozzák meg.

A michigani székhelyű Battle Creek cég szerint a három közül a rágcsálnivalókra fókuszáló cégen lesz a legnagyobb hangsúly: a Kellogg jelenlegi vezetője, Steve Cahilllane fogja irányítani, és olyan márkákat foglal magában, mint a Pringles, a Cheez-It és a Pop-Tarts.

A cég észak-amerikai gabonaüzlete tavaly 2,4 milliárd dollárt tett ki a nettó árbevételében, és olyan népszerű amerikai reggeli gabonamárkákat foglal magában, mint a Kellogg's, a Frosted Flakes és a Froot Loops.

„Ezek a vállalkozások mind jelentős önálló potenciállal rendelkeznek, és a fokozott összpontosítás lehetővé teszi, hogy erőforrásaikat jobban irányítsák különálló stratégiai prioritásaik felé” – mondta Cahilllane vezérigazgató.

Az elmúlt két évben olyan nagy amerikai cégek, mint a Johnson & Johnson (JNJ.N) és a General Electric (GE.N) is úgy döntöttek, hogy feldarabolják a céget. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt