Letartóztatták az aszódi kettős gyerekgyilkosság gyanúsítottját

június 21., kedd 7:46
6

Letartóztatták azt az aszódi férfit, aki a gyanú szerint megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg – írja a hvg.hu a Budapest Környéki Törvényszék közleménye alapján.

A Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el, miután meghallgatta a gyanúsítottat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folytat büntetőeljárást a férfi ellen.

A bírósági közlemény szerint miután a gyanúsított és felesége házassága megromlott, a nő és a két lányuk 2018-ban elköltözött, a házasság felbontását 2019-ben kezdeményezte. A kirendelt szakértő véleménye szerint sem az anya, sem az apa esetében nem volt feltárható pszichés zavar, a gyerekek nevelésére mindkét szülő alkalmas volt, és egyik szülő részéről sem volt kimutatható veszélyeztető tényező. A házasságot 2022 áprilisában bontották fel hivatalosan, a bíróság a gyerekeket az anyjuknál helyezte el, az apa részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított. A hvg.hu azt írja, arra már nem tért ki a közlemény, hogy az anya 2019 óta négyszer is feljelentette a gyerekei apját.

A férfi a válást követően határozta el, hogy végez a gyerekeivel és saját magával is. Miután 2022. május 20-án éjjel mindkét gyerekét megölte, másnap délelőtt sikertelenül kísérelt meg öngyilkosságot.

A bíróság azért döntött a letartóztatás mellett, mert a férfi „szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt