Pécsen helyi vállalkozások segítik a pedagógusokat

június 21., kedd 8:03
6

A Közösségi Kiállás a Pedagógusokért néven elindított Facebook-csoport helyi szolgáltatókat köt össze pécsi pedagógusokkal. A vállalkozások szolidaritásukat kifejezve kedvezményeket kínálnak a tanároknak, óvónőknek. A Telex azt írja, a most már 250 fő csoportot néhány hete alapította Putz Ádám, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, aki azt mondta, többek között a 444 cikke késztette cselekvésre.

Miklósi Gábor cikke azt mutatta be, hogy 120 évvel ezelőtt, a helyi közösségek kezdeményezésére hogyan lett mindenki számára ingyenes a korábban fizetős középiskolai oktatás az Egyesült Államokban.

A csoport alapítójára a cikk mellett az a hír is hatással volt, amely szerint az orosz–ukrán háborúra, a gazdasági válságra hivatkozva mégsem kapják meg a pedagógusok a korábban beígért béremelést.

„Eredetileg az volt az ötletem, hogy a pedagógusoknak beígért bérnövelést próbáljuk meg helyben összehozni mi, pécsiek. De ez irreálisan magas cél. Viszont egy ilyen kedvezményes rendszer már nem annyira, és valós segítség is lehet” – mondta Putz, aki szerint a felajánlásokat rugalmasan kell kezelni, és mindig a kedvezményt igénybe vevőnek kell igazolnia a jogosultságát.

A Közösségi Kiállás a Pedagógusokért – Pécs csoporthoz eddig 15 helyi kisvállalkozás csatlakozott. Az eddigi legnagyobb és legújabb csatlakozó az önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Állatkert.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt