Budapesten, egy vendéglátóhely teraszán fogtak el egy brazil drogbárót

bűnügy
2022 június 22., 13:12
comments 6

Egy budapesti vendéglátóhely teraszán, június 21-én fogta el a magyar rendőrség a világ egyik legnagyobb drogbárójának számító brazil Sergio Roberto de Carvalhót – írja az rtl.hu a rendőrség jelentése alapján.

Boross Zoltán ezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője egy budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar hatóságok kedd hajnalban kaptak információt arról, hogy egy Interpol átlal körözött brazil férfi Magyarországon tartózkodik. Az ezredes elmondása szerint az NNI munkatársai hat óra alatt felkutatták, azonosították és egy budapesti vendéglátóhely teraszán elfogták a drogbárót.

A brazil Bandeirantes televízió beszámolója szerint a férfit a brazil és az európai hatóságok közötti információcserének köszönhetően tudta elfogni a magyar rendőrség, az Interpol segítségével. A brazil rendőrség a férfi kiadatását kéri, mert Brazíliában elítélték drogcsempészet és pénzmosás vádjával. Kiadatásáról a magyar bíróság dönt majd.

Sergio Roberto de Carvalho ellen közokirat-hamisítás miatt indítottak eljárást. A Bandeirantes információi szerint a férfit egy hamis mexikói útlevéllel élt Magyarországon, egy budapesti szállodában.

A most elfogott drogbáró a 2017 utáni években több mint 17 tonna kokaint csempészet a brazíliai Natal kikötőjéből Hollandiába, Belgiumba, Spanyolországba és Portugáliába, több, más nagy brazil kikötőből nagyjából 45 tonna kokaint csempészett ki az országból.

Az Európába csempészett drog értékét csaknem 150 milliárd forintra becsülik a hatóságok.

Carvalho – a brazil katonai rendőrség egykori őrnagya – 2017-ben menekült el Brazíliából, és Spanyolországban telepedett le álnéven. Az InSight Crime-ra hivatkozva a 24.hu azt írja, a Brazil Escobarként emlegetett férfit 2020-ban egyszer már őrizetbe vették Spanyolországban, Marbellán. Akkoriban egy Paul Wouter nevű suriname-i férfi személyazonosságát használta, így a hatóságok nem tudták, kivel van dolguk. Miután a férfi kifizette az óvadékot, megrendezte a saját halálát, és mivel a spanyol hatóságok úgy tudák, hogy Wouter koronavírusban meghalt, ki tudott szökni az országból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt