18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Egy katona próbált megerőszakolni egy terhes nőt Miskolcon

bűnügy
2022 június 22., 12:58
comments 4

Elég szörnyű bűntényről ír a Blikk, ami két napja történt Miskolc egyik kertvárosi részén. Hétfőn este 5 óra körül egy 30 éves, a terhessége 25. hetében járó nő épp hazafelé igyekezett, amikor egy férfi megtámadta és megpróbálta megerőszakolni. A férfit, akiről időközben kiderült, hogy szerződéses katona, azóta elfogták.

Az ügyészség közlése szerint a férfi akkor támadta meg a terhes nőt, amikor az a buszról leszállva egy lépcsősor felé haladt, amelyet bokrok vesznek körbe. A támadó a nő mögé lopakodott, hátulról fojtogatni kezdte, majd amikor a nő ennek ellenére is kiabált, avart tömött a szájába, miközben a bokrok közé rángatta. A nő és támadója dulakodtak, végül a támadó a nőt annak mellkasára ülve leszorította, majd elkezdte fogdosni és vetkőztetni az áldozatát.

A nőnek volt annyi lelkiereje, hogy amikor a támadója nem figyelt, a telefonján hívott egy segélyhívó számot. Ettől a férfi megriadt, és elmenekült, a nő táskájával és telefonjával együtt. A nő ezután visszaszaladt a buszmegállóhoz, és egy várakozó utas telefonján hívta a rendőrséget. A katonát másnap elfogták a rendőrök. Ha elítélik, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A megtámadott nő férje a Blikknek azt mondta, mostanra sikerült megnyugodniuk, főleg, miután a nőgyógyászuk azt mondta, hogy a kisbabájuknak nincs semmi baja. A megtámadott nőnek hámsérülései lettek, főleg a nyakán a fojtogatás miatt. Azt is mondta, hogy a támadást legalább egy járókelőnek látnia kellett, aki viszont nem tett semmit. A férj szerint viszont még akkor is érzékelnie kellett volna a dulakodók mellett pár méterrel elsétáló idegennek, hogy valami nincs rendben, ha zenét hallgatott, és ezért nem tűnt fel neki rögtön, hogy valaki kiabál és az életéért küzd. "Ezt így nem lehet! Arra kérlek Titeket, hogy figyeljünk egymásra! Segítsünk egymásnak! Legyünk embertársai a másiknak!” - mondta a Blikknek a férj.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.