Kicsit puhult, de így is megszavazhatják a fegyvertörvény kétpárti szigorítását az Egyesült Államokban

június 22., szerda 5:02
3

Az amerikai szenátorok megszavazták a szövetségi fegyvertörvények szigorítását célzó, kétpárti intézkedéscsomag elfogadásának felgyorsítását. A Szenátus várhatóan ezen a héten szavaz a 80 oldalas törvényjavaslatról - írta a Reuters. A kedden nyilvánosságra hozott törvényjavaslat nem megy odáig, mint amennyire a demokraták, köztük Joe Biden elnök is szerette volna, ennek ellenére, ha elfogadják, az utóbbi évek egyik legjelentősebb fegyvertartási szigorítása lenne az Egyesült Államokban.

Például a jövőben a fegyvervásárlókról fenntartott nemzeti adatbázisban látszódna az is, hogy kivel szemben van elrendelve távoltartási végzés vagy volt családon belüli erőszakkal kapcsolatos ítélet vele szemben. Ugyanakkor nem emelik fel a fegyvervásárlási korhatárt 18 évesről 21 évesre.

Fotó: ALEX WONG/Getty Images via AFP

Május 14-én egy rasszista fehér fiatal tíz feketét lőtt agyon egy buffalói szupermarketban, május 24-én a texasi Uvalde Robb általános iskolájában egy szintén tizenéves ámokfutó 19 kisiskolást és két tanárt lőtt agyon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt