Micsoda idők: az is lehet, hogy soha többé nem látjuk Orbán Viktor mellett Mészáros Lőrincet

június 22., szerda 11:42
19

Mészáros Lőrinc a jövőben kiblőröztetheti magát Orbán Viktor mellől – írja a Hvg.hu. A lap szerint aki nyilvános vagy tömegrendezvényen vesz részt, az hozzájárul, hogy róla képek, videók készüljenek, és ezeket közzétegyék, ám a módosítás értelmében a jövőben ez alól kivétel lesz, ha ott van a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök, ilyen esetben a többi résztvevő kérheti, hogy tegyék őt felismerhetetlenné.

A kormány a 2023-as központi költségvetést megalapozó salátatörvénybe dugta el ezt a jogszabály-módosítást. Az új előírás a nyilvános eseményekre is vonatkozna.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. egyik tulajdonosa egy tiszapüspöki izocukorüzem avatásán 2017. október 30-án Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a miniszterelnök és a köztársasági elnök „számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg, a róluk készült felvételeken számos személy látható velük egyidejűleg”.

A Polgári törvénykönyv módosítása után közszereplőnek nem számító személyek – írja a Hvg.hu –, például a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc vagy Adnan Polat vállalkozók kérhetik, hogy a közös eseményen készült képekről, videókról blőrözzék ki őket, tegyék a képmásukat felismerhetetlenné.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt