Mostantól a Donecki Népköztársaság tér 1. az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének hivatalos címe

június 22., szerda 7:06
11

A donecki „népköztársaságról” nevezték el az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének épületei előtti teret. A Gazeta.ru híre szerint ennek eddig nem volt neve egyáltalán, hiszen lényegében egy kereszteződésről van szó a Konyuskovszkaja és a Bolsaja Gyevjatyinszkaja utcák között.

A döntés hivatalos, derül ki a moszkvai főpolgármesteri hivatal honlapjáról. A Donecki Népköztársaság tér mellett volt két másik verzió is, amelyek kevesebb szavazatot kaptak, így alulmaradt a versenyben a Donbassz Védelmezői és a Vlagyimir Zsoga, Oroszország Hőse tér is. Vlagyimir Zsoga szeparatista harctéri parancsnok 2022 márciusában vesztette életét a Volnovaháért folytatott harcokban.

USA-ellenes orosz aktivisták vetítéssel fejezik ki politikai meggyőződésüket a szóban forgó moszkvai amerikai nagykövetségnél 2022. június 10-én Fotó: MAKSIM BLINOV/Sputnik via AFP

Korábban megjelentek hírek arról is, hogy a német nagykövetség előtti térséget a luhanszki „népköztársaságról” nevezhetik el az orosz fővárosban.

Az elmúlt hónapokban számos nyugati fővárosban – például Tallinnban, Rigában, Vilniusban, Tiranában, Oslóban – adtak az ukránok hősiességére utaló neveket olyan közterületeknek, ahol orosz külképviseletek találhatók.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt