Nem kapott tényleges életfogytiglant a soroksári futónő gyilkosa, de legkorábban 84 éves korában szabadulhat

június 22., szerda 9:20
5

Szerdán reggel hirdetett ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla a soroksári futónő meggyilkolásának ügyében – írja a Telex. R. Szilveszter vádlottat életfogytiglani, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy legkorábban 40 év múlva, azaz 84 évesen szabadulhat. Az ügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását szerette volna elérni.

A Fővárosi Főügyészség még 2019 nyarán emelt vádat az elkövetéskor 35 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2013. szeptember 25-én, az esti órákban egy soroksári kerékpárúton rátámadt egy futó nőre, akit szexuálisan bántalmazott, majd megölt, és a nő telefonjával hagyta el a helyszínt.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A rendőrség évekig hiába kereste az elkövetőt, végül egy DNS-vizsgálat vezetett nyomra. R. Szilveszter épp börtönben ült, ahol az őrzött tárgyai között megtalálták a futónő telefonját is.

A gyilkosság elkövetésével megvádolt R. Szilvesztert első fokon tavaly októberben ítélte életfogytiglanra aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt a Fővárosi Törvényszék, az akkor hozott ítélet sem zárta ki a szabadulás lehetőségét, ezt azonban legkorábban 35 év múltán tartotta elképzelhetőnek. Ebben az értelemben súlyosbításnak tekinthető a Fővárosi Ítélőtábla mostani végzése, hiszen még öt évvel kitolták az esetleges szabadlábra kerülés dátumát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt