Szerbiában szerezne nemzeti hullámhosszt a TV2

Média
2022 június 22., 04:32
comments 3

Négy országos lefedettségű, úgynevezett nemzeti hullámhosszra pályázhatnak Szerbiában a tévécsatornák, a 14 pályázó között pedig magyar induló is van: a TV2 – számolt be a Szabad Magyar Szó kedden.

Nemzeti hullámhosszra csak olyan televízió pályázhat, ami Szerbiában jogi személyként van bejegyezve, ez azonban a TV2-nek már nem akadály, hiszen 2022. május 20-án megalakult a TV2 RS BROADCASTING. A Kft.-nek a lap cikke szerint két igazgatója van: a francia állampolgár Pavel Statchev (ő a TV2 Csoport és a Planet Tv vezérigazgatója), valamint a szlovén állampolgár Špela Pirnat. A cég alaptőkéje 11,76 millió dinár, vagyis 100 ezer euró.

Mészáros Lőrinc látogatása a parlamentben.
photo_camera Fotó: Németh Dániel

A frekvenciapályázat eredményeit augusztus negyedikéig kell kihirdetni, akkor járnak le a jelenleg érvényben lévő engedélyek. Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata 2018-ban vette át Andy Vajnától a kormánypárti TV2 Média Csoport Zrt. irányítását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.