Szerbiában szerezne nemzeti hullámhosszt a TV2

június 22., szerda 4:32
3

Négy országos lefedettségű, úgynevezett nemzeti hullámhosszra pályázhatnak Szerbiában a tévécsatornák, a 14 pályázó között pedig magyar induló is van: a TV2 – számolt be a Szabad Magyar Szó kedden.

Nemzeti hullámhosszra csak olyan televízió pályázhat, ami Szerbiában jogi személyként van bejegyezve, ez azonban a TV2-nek már nem akadály, hiszen 2022. május 20-án megalakult a TV2 RS BROADCASTING. A Kft.-nek a lap cikke szerint két igazgatója van: a francia állampolgár Pavel Statchev (ő a TV2 Csoport és a Planet Tv vezérigazgatója), valamint a szlovén állampolgár Špela Pirnat. A cég alaptőkéje 11,76 millió dinár, vagyis 100 ezer euró.

Fotó: ee...

A frekvenciapályázat eredményeit augusztus negyedikéig kell kihirdetni, akkor járnak le a jelenleg érvényben lévő engedélyek. Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata 2018-ban vette át Andy Vajnától a kormánypárti TV2 Média Csoport Zrt. irányítását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt