A brit kormány újabb kereskedelmi szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben

háború
2022 június 23., 10:12
comments 2

Az Egyesült Királyság csütörtökön bevezette az Oroszország elleni kereskedelmi szankciók újabb részletét - írja a Reuters. Az exportőröknek szóló, a kormány honlapján közzétett közlemény számos új intézkedést sorol fel, amelyek többek között megtiltják egy sor áru és technológia Oroszországba történő kivitelét, a repülőgép-üzemanyag kivitelét, valamint a font sterling vagy az EU tagállamokban használatos valuták bankjegyeinek kivitelét.

Fontot is tilos Oroszországba vinni.
photo_camera Fontot is tilos Oroszországba vinni. Fotó: ALBERTO PEZZALI/NurPhoto via AFP

A közlemény szerint új tilalmak vonatkoznak a vas- és acélimporttal kapcsolatos technikai segítségnyújtásra, pénzügyi szolgáltatásokra, pénzeszközökre és közvetítői szolgáltatásokra is. A következők esnek kiviteli tilalom alá: belső elnyomás céljára alkalmas eszközök és technológia, vegyi és biológiai fegyverekkel kapcsolatos áruk és technológia, tengeri áruk és technológia, további olajfinomító termékek és technológia, illetve további kritikus ipari termékek és technológia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.