Elraboltak földműveseket a nigériai főváros határában lévő földjükről

külföld
2022 június 24., 18:46
comments 1

Nigériában fegyveresek elraboltak 22 földművest a főváros, Abuja határában lévő földjükről, munkavégzésük közben, közölte pénteken a helyi rendőrség. Afrika legnépesebb országában rendszeresek az emberrablások, ezeket főleg az ország középső és északnyugati részén, vidéken követik el bűnbandák anyagi haszonszerzés céljából. A főváros környékén eddig nem voltak jellemzőek az ilyen jellegű bűncselekmények.

Pásztorok Sokoto államban. A környéken garázdálkodó fegyveres banditák gyakran támadnak a vidék lakóira.
photo_camera Pásztorok Sokoto államban. A környéken garázdálkodó fegyveres banditák gyakran támadnak a vidék lakóira. Fotó: LUIS TATO/AFP

Egy rendőrségi szóvivő szerint a biztonsági erők az emberrablók nyomába eredtek, és egy erdőben rajtuk is ütöttek, de ennek eredményéről egyelőre nem közöltek semmit. Tavaly fegyveres banditák az országban több mint 2600 civilt öltek meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.