Szabó három századdal maradt le a dobogóról 50 méter gyorson

sport
2022 június 24., 16:43

Szabó Szebasztián negyedik helyen végzett 50 méter gyorson pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A 26 éves magyar úszó óriási egyéni csúcsot úszott, 21.60 másodperces idővel zárt.

A késõbbi negyedik helyezett Szabó Szebasztián rajtol a férfi 50 méteres gyorsúszás döntõjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én.
photo_camera A késõbbi negyedik helyezett Szabó Szebasztián rajtol a férfi 50 méteres gyorsúszás döntõjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szabó csütörtökön az előfutamban beállította egyéni legjobbját (21.99), amit aztán az elődöntőben alaposan megjavított (21.81), így a hetedik helyen várta a finálét. Kiválóan kapta el a rajtot és végig harcban volt a dobogóért, végül a benyúlásnál a francia Maxime Grousset három századdal jobbnak bizonyult nála. A versenyt a brit Benjamin Proud nyerte, aki a szám történetének első brit győztese lett.

Szabó a magyar úszósport történetében mindössze a második volt, aki ebben a számban világbajnoki döntőben szerepelt, 2011-ben Sanghajban Takács Krisztián a hatodik helyen végzett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.