Boris Johnson nemhogy a második, a harmadik ciklusára készül

június 26., vasárnap 7:24
2

Riporterek arról kérdezték a brit miniszterelnököt, akit az utóbbi időben számos kritika ért, hogy fontolgatja-e, hogy marad egy teljes második ciklusra, ami 2028-ig vagy 2029-ig tartana.

„Jelenleg aktívan gondolkodom a harmadik cikluson, és azon, hogy mi történne akkor, de ezt meg fogom vizsgálni, ha eljutok odáig” - válaszolta Boris Johnson. A harmadik ciklus a 2030-as évek közepéig tartana. A miniszterelnök később nem utalt arra, hogy viccelt volna, de a személyiségétől az sem állna távol, ha igen.

Mindeközben a képviselők azon ügyködnek, hogy a szabályozás megváltoztatásával újabb bizalmi szavazást kezdeményezhessenek Boris Johnson ellen. Boris Johnson pártja, a Konzervatív Párt több helyen is vereséget szenvedett az időközi választáson, a párt vezetője, Michael Howard pedig fel is szólította Boris Johnsont a lemondásra. Johnson viszont ragaszkodik ahhoz, hogy ő vigye a pártot a választásokig. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt