Kósa Lajos szabadjára engedte a fantáziáját a parlamentben: „Lesz még Fekete-Győr András a Momentum frakcióvezetőjeként Fidesz-ügynök”

szórakozás
2022 június 28., 16:02
comments 15

Kedden vitatták meg a parlamentben azt az alkotmánymódosítást, ami visszahozná a vármegyéket és az ispánokat, valamint ugyanarra a napra tolná az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Hogy mindezeknek mégis mi értelme van, arról Kósa Lajos igyekezett beszámolni egy vezérszónoki felszólalás keretében. A Fidesz alelnöke a középkor előtt tisztelgő javaslatokat nem magyarázta túl, azokat ő csak jelképes intézkedéseknek tartja: „Azt gondolom, hogy éppúgy meg fog vele békülni a magyar politikai közélet és a magyar választópolgár, mint ahogy megbékéltek a táblabírósággal, a járással meg a Kúriával meg az egyéb ilyen elnevezésekkel.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A választási szabályok újabb átszabásánál viszont igyekezett meggyőzni az ellenzéket, hogy ezzel ők is jól járnak. De abból sem csinált titkot, hogy a Fidesz várakozásai szerint a két választás összevonása hatással lehet az ellenzéki pártok közötti együttműködésekre.

Kósa szerint „értelmes ütemben” kell megkérdezni a választókat arról, mi a véleményük az ország irányításáról, ezért nem jó, ha fél éven belül kétszer is kikérik a véleményüket, mert az úgysem fog változni olyan nagy mértékben. „Persze mondhatja valaki azt, hogy az európai parlamenti választás az európai politikáról szól, de ez nem így van. A gyakorlatban mindenki tudja, hogy minden országban belpolitikai vita az európai parlamenti választás, és semmi köze az európai trendekhez meg a közös Európához meg ilyen elvont fogalmakhoz. [...] Ezzel magyarázható, hogy olyan pártok, mint a Momentum, be tudott jutni az Európai Parlamentbe.” Ezt egyébként jónak tartja, mert szerinte a magyar demokrácia virágzását mutatja.

„Arra gyanakodnék, hogy a Fekete-Győr mégis a mi ügynökünk”

És ahogy a Momentum szóra beindultak az asszociációk a fejében, Kósa Lajos félretette a jegyzeteit, és úgy döntött, inkább közéleti stand-uppal szórakoztatja az ülésteremben megjelent fél tucat képviselőt:

link Forrás

Ne igyunk előre a medve bőrére, de lesz még Fekete-Győr András a Momentum frakcióvezetőjeként Fidesz-ügynök. Ha pedig a szerepléseit nézzük, akkor lássuk be, hogy néha kifejezetten alánk játszik. Ha nem alánk játszana... Nem ismerem feltétlenül, de annyira végtelenül tájékozatlan és világtalan, hogy a számára legfontosabb politikai ügyben... olimpia, amiből az egész genezise támadt, abban nem tud alapvető tényeket? Ez kizárt.

De ennél jobb véleménnyel vagyok a Fekete-Győrről, tehát szerintem inkább arra gyanakodnék, hogy a Fekete-Győr mégis a mi ügynökünk. Mint Fidesz-alelnök ennek utána fogok nézni.

Zárójel bezárva. De hogy a Fekete-Győr alánk játszik folyamatosan, az biztos. Mint ahogy senki más nem szívesen csinálna komplett hülyét magából egy baráti Partizán-riportban.”

Segítenének, hogy ne Karácsonyt jelölje legközelebb az ellenzék

Majd azt fejtegette, hogy az európai parlamenti választásokkal egy időben megtartott önkormányzati kitűnően szolgálja azt az alapvető érdeket, hogy ne csak a pártok közötti versenyt biztosítsák, „hanem adott esetben olyan szisztémát működtessünk , ami a pártokon belüli elitvitákat is nem teszi lehetetlenné”. Kósa Lajos azt mondta, fontosnak tartja a pártok önreflexióját, vagy hogy képesek legyenek érzékelni a politikai helyzetet. Bízik abban, hogy ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a pártok elitjei tisztázni tudják a belső erőviszonyokat.

„Ennek a a legékesebb bizonyítéka az lesz, ha az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje az nem Karácsony Gergely lesz, hanem valaki más. Ha a régi rendszer működött volna, akkor most ennek semmilyen esélye nincsen.”Azt mondta, hogy ha nem tolják el korábban a parlamenti és az önkormányzati választást, akkor nem lett volna lehetőség arra, hogy az ellenzék másik főpolgármester-jelöltet állítson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.