Erősödik a koronavírus-járvány Magyarországon

járvány
2022 június 29., 07:42
comments 2

Jelentősen megugrott az új koronavírus-fertőzöttek száma, és emelkedik a kórházban ápoltak covidosoké is - derül ki a hetire csökkentett hivatalos jelentésből.

A múlt héten összesen 3042 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, egész júniusban ez a legrosszabb adat. Ez 55 százalékos növekedés az előző héthez képest.

link Forrás

Nem lehet tudni, mert továbbra sem árulják el, hogy hány tesztet végeztek hivatalosan. Akinek légúti panaszai vannak, annak érdemes tesztelni, háziorvosok szerint is nő a covid-fertőzöttek száma. Nemcsak nálunk, Európában is emelkedik a fertőzöttek száma.

A kórházban kezelt covidosok száma alacsony, de az is emelkedni kezdett, az előző heti 197-ről 233-ra.

link Forrás

Lélegeztetőgépen ugyanakkor mindössze 5 covid-fertőzött van.

Bár a számok romlanak, a heti jelentésben az szerepel, hogy „a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt jövő héttől már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon”.

Ugyanakkor az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól. Mint írják, a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Arról, hogy ki mennyire védett a most terjedő vírusvariánsok ellen, ha már elkapta az omikront, a Qubit írt a minap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.