Fehér cápa ölt egy dél-afrikai strandon

baleset
2022 június 29., 12:21
comments 1
Minden idők leghíresebb fehér cápája közelít a főszereplő Roy Scheider felé Steven Spielberg 1975-ös legendás filmjében, A cápában
photo_camera Minden idők leghíresebb fehér cápája közelít a főszereplő Roy Scheider felé Steven Spielberg 1975-ös legendás filmjében, A cápában Fotó: UNIVERSAL - ZANUCK-BROWN/Collection ChristopheL via AFP

Halálos kimenetelű cápatámadás miatt lezártak egy népszerű tengerparti fürdőhelyet a Dél-afrikai Köztársaságban - írja a DPA német hírügynökségre hivatkozva az MTI szerda kora délután.

A tragédia a híres Garden Route mentén fekvő Plettenberg Bayben, a Sanctuary Beach nevű strandon történt kedden, az áldozat pedig egy férfi, aki több méterre kiúszott a tengerbe.

Azt egészen biztosan nem lehet tudni, pontosan milyen cápa támadott a férfira, de egy szemtanú által készített videó alapján nagyon valószínűnek tűnik, hogy egy fehér cápa volt az.

A hatóságok elővigyázatosságból meghatározatlan időre lezárták Sanctuary Beachet és a környező strandokat.

A dél-afrikai vizekben 120-féle cápa él, ennek ellenére Afrika déli csücskénél viszonylag ritkán támadnak emberre ezek az állatok.

A cápatámadások nemzetközi adatbankja (ISAF) szerint 1905 óta mindössze 259 alkalommal támadt cápa emberre Dél-Afrikában anélkül, hogy provokálták volna az állatot, az Egyesült Államokban több mint 1500 ilyen támadás történt 1873 óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.