Húsz százalékra gyorsulhat az élelmiszerárak növekedése a következő hónapokban

gazdaság
2022 június 30., 17:50
comments 13

Majdnem 13 százalékkal került többe a disznóhús májusban, mint egy évvel korábban, ídézte a KSH statisztikáit az RTL Klub Híradója az élelmiszerárak növekedéséről szóló riportjában. A Hússzövetség szerint a java még hátra van a drágulásnak. Ennek most az aszály az oka, ami miatt a takarmány ára növekedhet. Pedig már most hatvan százalékkal drágábban vásárolják fel a húst a nagykereskedők.

Az RTL Klub beszámolója szerint Magyarországon a részbeni árstop miatt is gyorsabb ütemben emelkednek az árak, mint Európában. A Magyar Nemzeti Bank elemzői ezt most az alacsonyabb termelékenységgel magyarázta. Előrejelzésük szerint a következő hónapokban akár 16 százalék is lehet az infláció, ezen belül az élelmiszerek ára 20 százalékkal is emelkedhet.

Előrejelzésük szerint az infláció ősszel tetőzhet, és nagyjából másfél év múlva csökkenhet újra 4 százalék alá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.