Egy tibeti népmese miatt bírságolta meg a közrádiót a Médiatanács

Média
2022 július 01., 07:55
comments 8

Kétszázezer forintra bírságolta meg a Médiatanács a Kossuth rádió médiaszolgáltatóját, mert április 8-án kora este 12 éven aluliak számára nem ajánlott minősítéssel adták le a Kéklótusz apáca kalandjai című tibeti népmesét.

A médiatanács vizsgálata szerint a történet annyi halált és erőszakot tartalmazott, hogy az káros lehet a gyermekek személyiségfejlődésére, ezért a médiaszolgáltatónak a műsorszámot 16 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári kategóriába kellett volna sorolnia, és 21 óra után kellett volna sugároznia.

Az NMHH közleménye szerint az eset „a kiskorúak kiemelt védelmére tekintettel súlyos jogsértésnek minősül”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.