Két embert is megtámadtak a bölények a héten a Yellowstone parkban

ÁLLAT
2022 július 01., 14:30
comments 4

Egy 71 éves nőt öklelt fel egy bölény a Yellowstone nemzeti parkban. A nő a kocsijához sétált vissza, amikor véletlenül túl közel került az egyik bölényhez, az állat pedig nekirohant. A nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Három napon belül ez volt a második bölénytámadás a világ egyik leghíresebb nemzeti parkjában. Hétfőn egy kisfiúnak és az apjának rontott neki egy bölénybika az Old Faithful gejzír közelében. A támadásról felvétel is készült, ezen látszik, ahogy az apa felkapja a fiát a bölény elől, ezzel valószínűleg megmentve az életét, ezután viszont a bölény az apát emeli a magasba a szarvaival. A férfi a karján sérült, kódházba szállították.

link Forrás

Bár a Yellowstoneban farkasok és medvék is élnek, a park legveszélyesebb állatai minden kétséget kizáróan a bölények, amelyek rendszeresen támadnak a látogatókra. Az amerikai bölények 900 kilósra is megnőhetnek, ezt a súlyt pedig közel 50 km/óra sebességgel tudják azokhoz a szerencsétlen látogatókhoz vágni, akiről úgy érzik, túl közel merészkednek.

photo_camera Bölény és turisták a Yellowstone egyik leghíresebb látványosságánál. Fotó: GEORGE FREY/Getty Images via AFP

A mostani támadások előtt májusban rontott neki egy bika egy 25 éves túrázónak, akit 3 méter magasba öklelt. A bölények, különösen a bikák nagyon territoriális állatok, ezért a parkőrök azt ajánlják minden látogatónak, hogy 75 lábnál, vagyis 23 méternél ne menjenek közelebb, ha bölényt látnak, és ha lehet, ennél jóval nagyobb körben kerüljék el az állatokat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.