Mészáros Lőrinc megvette az ország egyik legnagyobb őrző-védő cégét

gazdaság
2022 július 01., 13:50
comments 13

Mészáros Lőrinc eddig nem igazán volt jelen az őrző-védő cégek piacán, de mostanra változott a helyzet, ugyanis a felcsúti milliárdos tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. megvette a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.-t és a Testőr-Audit Nemzetközi Biztonsági Tanácsadó és Auditáló Szolgáltató Kft.-t is - derül ki a Gazdasági Versenyhivatalnak június 28-án beadott összefonódás-bejelentésből.

A röviden csak Testőr Kft.-ként ismert cég 1990 óta a most 67 éves Kelemen István többségi tulajdonában volt, és az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai cége. Az elmúlt években stabilan hozta a mintegy 5 milliárd forintos forgalmat, tavaly 5,1 milliárd forint bevétellel és 148 millió forint nyereséggel zártak. "Alaptevékenységünk az objektumőrzés, amelyen belül bankokat és bankfiókokat, szállodákat, irodaházakat, magyar -és külföldi érdekeltségű multinacionális cégek ipari objektumait, illetve komplex országos hálózatait őrizzük" - szól a biztonsági cég bemutatkozása.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Mészáros Lőrincnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a piac eléggé telített. Például 1,7 milliárdos profittal zárta a tavalyi évet a Valton, a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cége objektumvédelemmel 8,2 milliárdot keresett. Azt pedig az mfor.hu írta meg, hogy Pintér Sándor régi-új belügyminiszter egykori államtitkára és egyben volt üzlettársa, Tasnádi László érdekeltségi körébe tartozó Civil Zrt. árbevétele 22,5 milliárd 23,9 milliárd forintra gyarapodott, míg az adózott eredmény 2,3 milliárdról 2,8 milliárd forintra nőtt 2021-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.