Akkora a buli a Soundon, hogy a föld is beleremegett

július 2., szombat 14:14

"2 év kihagyás után újra dübörög Zamárdiban a zene, egyszerre ugrálnak a rajongók" - írja friss bejegyzésében az ELKH Földtani Intézete Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézete Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma a Facebookon.

A szeizmográfon is látszik, hogy este kilenc és tizenegy között a legnagyobb a buli a Soundon. Fotó: ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium / Facebook

A mellékelt képen is látható, hogy magyar idő szerint csütörtök fél kilenctől este 11-ig elég jó lehetett a hangulat, ekkor a szeizmográfok is jelezték a nagy egyszerre ugrándozást. "Jól látszik az Obszervatórium tihanyi mérőállomásán a fesztivál földrengető hatása" - írták.

Képgalériánk a pénteki buliból. Fotó: Kristóf Balázs

Pénteken már korábban beindult a buli, este nyolctól láthatók kilengések a szeizmográfon. Amin aztán az is megfigyelhető, hogy este 11-kor lecsapott a vihar, ami véget vetett a bulinak - bár a vihar rezgései is szépen mutatnak a szeizmográfon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt