Januártól már nem lehet csak úgy elugrani egy napra Velencébe, helyet kell foglalni

július 2., szombat 10:35
3

Velencében új, turistákra vonatkozó szabályozásokat jelentettek be: azoknak, akik csak egy napra mennének, de nem éjszakáznak ott, előre helyet kell foglalniuk a városba és napidíjat kell fizetniük, hogy beléphessenek a városba. Ezzel próbálják a látogatók számát kordában tartani, mivel gyakran többen vannak a történelmi városközpontban, mint maguk a lakosok. A turisták 80 százaléka ugyanis csak egy napra érkezik a lagúnavárosba, ez 2019-ben 19 millió embert jelentett.

Turisták gondoláznak Velencében. Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Az új szabály 2023. január 26-án lép érvénybe. A napidíj 3 és 10 euró között mozog majd, a szezontól és a tömegtől függően. Azok, akik megszegik, akár 300 eurós büntetést is kaphatnak, ha nem tudják igazolni a vendégéjszakájukat. Kivételt képeznek a szabály alól a hat év alatti gyerekek, a fogyatékkal élők, illetve azok, akiknek nyaralója van itt és igazolni tudják, hogy fizetik az ingatlanadót.

Simone Venturini, Velence idegenforgalmi biztosa azt mondta, remélik, ezzel sikerül egyensúlyt teremteni a lakosok, illetve a rövid és hosszabb távra ide látogatók között, és kevesebb lesz a súrlódás közöttük. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt