Július 8-tól 10-ig újabb munkabeszüntetést hirdetnek a párizsi repülőtér sztrájkoló dolgozói

július 2., szombat 14:18
3

Még be sem fejeződött a mostani, a párizsi repülőtér dolgozói bejelentették, hogy jövő hétvégén újabb sztárjkot tartanak, hogy érvényt szerezzenek bérköveteléseiknek. Ez további fennakadásokat jelent a nyár elején utazni vágyók számára.

A Roissy-Charles de Gaulle repülőtér földi kiszolgálói többször is sztrájkoltak a közelmúltban, hogy béremelést követeljenek az infláció miatt. Erősíti őket a légi közlekedés iránti növekvő kereslet és a részben a COVID-19 járvány okozta munkaerőhiány is.

A repülőteret üzemeltető ADP 4 százalékos béremelést ajánlott a személyzetnek, ha pénteken beleegyeznek a sztrájk befejezésébe, de a munkavállalók elutasították az ajánlatot - mondta a Reutersnek a szakszervezet egyik képviselője.

"A dolgozók többsége úgy gondolja, hogy az ajánlat nem elég jó" - mondta Daniel Bertone, aki a CGT szakszervezetet képviseli. "Nem bíznak a menedzsmentben, és nem fogadják el a "vagy ez, vagy semmi" zsarolást". "Értesítettük a vezetőséget egy új sztrájktervről július 8-tól 10-ig" - tette hozzá Bertone.

A párizsi repülőterek alvállalkozóinak dolgozói július 13-17. között további sztrájkokat terveznek.

Szombaton minden ötödik járatot töröltek reggel hét és délután kettő óra között.

Az Air France légitársaság közölte, hogy minden hosszú távú járatát és a középtávú járatok 90 százalékát fenntartja. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt